• Home
  • Blog
  • Ediční plán podzim / zima 2024

Ediční plán podzim / zima 2024

Druhá knižní sezóna roku 2024 už pomalu klepe na dveře. Těšte se na překvapivé novinky, návraty oblíbených sérií a knihy, které vás chytí za srdce. Přečtěte si, co vás čeká v nadcházejících měsících a jaké literární zážitky jsme pro vás připravili.

 

Text: Tereza Králová

 

Detektivky

 

V druhé polovině roku vám představíme hned několik nových českých autorů. Do nebezpečné Prahy doby Rudolfa II. vás zavede napínavá historická detektivka Italský gambit autora Vladimíra Šlechty. Jedna zmizelá dívka a městečko plné tajemství čeká na Viktorii, hlavní hrdinku detektivního románu Kdysi tady hořel oheň od Anny Winterové. Dívčí kámen od Egona Trnky je prvním dílem detektivní série Místo činu. Jedna neopatrná rána krumpáčem zavede hlavního hrdinu k tajemstvím, která drží pamětníci ve vsi pod pokličkou už několik desítek let. K tajemstvím, kvůli nimž dokonce teče krev.

 

Královna erotických romancí Alessandra Torre se vám tentokrát pod pseudonymem A. R. Torre představí v napínavém krimi thrilleru Naše poslední tajemství, ve kterém dvě ženy rozehrají smrtící hru o všechno, na čem jim záleží. 

 

Víme, že stejně jako my zbožňujete krimi série, proto vám v září představíme novinku Krvavé stigma, první díl temné řady thrillerů od Matta Brollyho. Těšte se na vyšetřovatelku Louise Blackwellovou a přímořské městečko, které se promění v dějiště hrůzných vražd. U vyšetřovatelek ještě zůstaneme. Do dalšího případu se vrhne Nikki Huntová v krimi thrilleru Ztracení andělé od Stacy Green. Vrah žen se možná skrývá blíž, než by čekala. A Kate Shugakovou v severské detektivce Zpět mrtvých dovede pátrání po psychotickém vrahovi až k devadesát let starému zločinu.  

 

J. R. Ellis vás v nové detektivce Vraždy v lázních zavede do městečka Harrogate, kde se každý rok koná oblíbený festival detektivní literatury. Tentokrát však jeho průběh naruší incident jako vystřižený z románů Agathy Christie – v městských lázních je nalezeno tělo slavného autora. Další zapeklitý případ čeká i na bezděčného detektiva Otu Finka v Dívce s copem


 

Sci-fi / Fantasy

 

Nemůžeme začít jinak než slavným hrdinou, který inspiroval Zaklínače. Přichází Elrik z Melniboné, opulentní sága tvořená třemi romány, sbírkou povídek a předmluvou od Neila Gaimana, to vše v bravurním překladu Romana Tilcera. 

 

Daniel Gris, autor bestselleru Říkají mi Lars, vám představí brutální postapo román Země zmaru. Čeká vás pandemie, která se v krátké době rozšíří po celé planetě – a uvrhne ji do chaosu. U apokalypsy ještě zůstaneme, tentokrát v pokračování série Shigora Birdmana. V Pekelné béčkové jízdě přijme oblíbený hrdina Brian „Bý“ Edger pozvání k pěkně divokému tanci, při němž hrozí, že se Norport utopí v krvi.

 

Na své si přijdou příznivci krvavého mága Jakuba Hozy a jeho série Strašák. Novinka Bez návratu, akcí nabitá sci-fi, je plná high-tech zbraní, podivných rituálů a nebezpečných stvůr. 

Na jaře jste si oblíbili trpaslíky Kobkanýry, proto jsme si s jejich dalším dobrodružstvím pospíšili. Feel good fantasy Mlha, moře, mordýři od Jefferyho Russella vás přesvědčí, že pro tyhle trpaslíky není žádný ostrov dost tajuplný.

Fantastický rok zakončíme sbírkou kratších příběhů ze světa akční sci-fi série UTSS Salamis V nefritové kleci od Jakuba Maříka. Válka s Korzáry možná skončila, ale v hlubinách vesmíru se skrývá nejedna hrozba a lidstvo ještě zdaleka nemá vyhráno.


 

Young / New adult

 

Pod taktovkou nové hvězdy Madeleine Eliot podnikneme Hon na krále démonů, v němž se mísí převyprávění klasické pohádky o Červené karkulce s patřičně vášnivou romantasy. Víme, jak moc se těšíte na pokračování série Rozvrácená království od Frost Kay. Už v říjnu se dočkáte pokračování příběhu Tempest a Pyreho v novince Krev a zrada.


 

Romance

 

Na podzim vydáme hned dvě žhavé romance. Trochu temnějšího rázu je novinka Těsné pouto od oceňované bestselleristky Alessandry Torre. Vášnivý vztah Riley a Bretta se odehrává v resortu na Bahamách. Mohl by to být dokonalý vztah. Jen kdyby Riley znala celou pravdu…

 

Abby Jimenez se ve svých romantických knihách vždy dotkne i vážnějšího tématu, takže žádné oko nezůstane suché. Nejinak tomu bude v novince Navždy tvůj


 

Rodinná sága

 

V říjnu vás čeká strhující závěr opulentní rodinné ságy Cliftonova kronika Jeffreyho Archera. Napínavé zápletky, nečekané zvraty i propletené osudy všech oblíbených hrdinů pomalu spějí ke konečnému rozuzlení v novince Výjimečný člověk


 

Literatura faktu

 

Jakub Hussar a Dan Špaček vás v další náloži kultovních Mudroprdů opět vezmou na dechberoucí cestu okolo světa, s ponorem do společnosti, historie, vědy i dalekého vesmíru.

Z těchto oblastí na vás číhají stovky ilustrovaných zajímavostí, překvapivých odhalení i pikantních faktů, to vše zabaleno do vyladěného grafického kabátku.

 

Celý ediční plán si prohlédněte tady.



Zpět na seznam článků