• Home
  • Blog
  • Čtyři mušketýři z Mystery Pressu na PevnostConu

Čtyři mušketýři z Mystery Pressu na PevnostConu

Na PevnostConu představíme dva mladé spisovatele doplněné překvapivou novinkou „zasloužilého“ matadora. A kdo je čtvrtý mušketýr? 

 

text: Jiří Popiolek

 

 

Láska, smrt a všechno zlý, hororový román Martina Paytoka, před několika měsíci doslova rozpálil poněkud skomírající plamínek tohoto žánru v krbu české fantastiky. Příběh jedné netradiční rodiny, v jejímž poněkud zchátralém starobylém sídle někdo vraždí, pak zaujal i tím, že jde vlastně o jednu z nejděsivějších humoristických knih.

 

O postapokalyptickém Severním dnu debutanta Ondřeje Blaha v Pevnosti napsali, že „tahle výbušná směs sci-fi & fantasy vás uhrane drzou fantazií, temnou atmosférou i cynickou dramatičností.“ A když se k tomu připočte bravurní vypravěčství, o čtenářský zážitek je postaráno.

 

Detektivní žánr pak zastupuje legenda české sci-fi i fantasy, Vladimír Šlechta, jemuž se zalíbilo na konci 16. století v rudolfinské Praze, již sám označuje za „nebezpečnou“. Tam se odehrává Italský gambit, příběh zchudlého rytíře Jakuba Jelínka z Hiršbergu, který se zaplete do temné hry mocných – a nakonec mu nezbývá než vyšetřit propletenec vražd, únosů a spiknutí, aby si sám zachránil život.

 

KDO JE ČTVRTÝ MUŠKETÝR?

 

Všechny tyto knihy mají společného jmenovatele: autora obálky a ilustrací, grafika Martina Stehlíka, velkého fanouška fantasy & sci-fi, jenž svými kresbami pomohl do knihovniček už více než osmdesáti titulům.

 

Tito čtyři pánové vám budou na PevnostConu v rámci programu Mystery Pressu k dispozici a zodpoví vám jakoukoli všetečnou otázku. Nenechte si to ujít!



Zpět na seznam článků