• Home
  • Blog
  • Čtyři letní novinky, které si nesmíte nechat ujít

Čtyři letní novinky, které si nesmíte nechat ujít

Léto je tady a s ním přichází čas na nová knižní dobrodružství. Připravili jsme pro vás knihy, které vás vtáhnou do světa magie, lásky a záhad. Milovníci fantasy se mohou těšit na epické příběhy plné mýtických bytostí, romantici na srdceryvné a vášnivé příběhy lásky a detektivní nadšenci na napínavé zápletky plné tajemství a zločinů. Připravte si místo v knihovně, protože tyto novinky rozhodně budete chtít číst!

 

Připravila: Tereza Králová

Ohař a liška

Patřit k slavnému rodu Madridů má být čest, protože právě oni jsou Ohaři: elitní královská stráž. Pro Tempest je to ale prokletí, které z ní učiní sirotka vyrůstajícího mezi cvičenými zabijáky.

Jen touha po pomstě jí pomůže překonat náročný výcvik a stát se první Ohařkou v historii. Současně tím však zaujme krále Destina, který ji postaví před takřka nemožný úkol. Má vypátrat Šprýmaře, lišáckého vůdce povstání měňavců, a přinést panovníkovi jeho srdce. Pokud neuspěje, skončí její kariéra Ohařky dřív, než vůbec začala.

Tempest nehodlá obětovat roky dřiny jen tak. Hon na nejhledanějšího zločince v zemi je vynikající příležitost, jak se prosadit a zároveň vypátrat vraha své matky. Jenže tentokrát si ukousla příliš velké sousto. Lovkyně se stává lovnou zvěří…

Vychází 26. 6.

Součást tvého světa

Bláznivá sázka, gurmánský sendvič a jedno roztomilé kůzlátko. Tak málo stačilo, aby se svět lékařky Alexis Montgomeryové obrátil vzhůru nohama. Tohle… a seznámení s o deset let mladším, velmi přitažlivým truhlářem Danielem Grantem. Přestože jsou naprosto rozdílní – nebo možná právě proto – se mezi nimi probudila vášeň, jakou Alexis dosud nepoznala.

Jenže nic není tak jednoduché, jak se zdá. Bohatí rodiče si vysnili, že Alexis převezme vedení úspěšné kliniky, a jsou zásadně proti tomu, aby s Danielem ztrácela čas. Může Alexis dovolit, aby jejich vztah přerostl v něco vážnějšího, když by to znamenalo otočit se zády k rodině a vzdát se možnosti pomáhat lidem, kteří to potřebují?

Přivést Daniela do svého života nemůže. Vzdát se radosti, kterou jí do něj vnesl, ale také ne. Jak si má vybrat mezi jeho světem a tím svým?

Vychází 17. 7.

Cesta pro vraha

Bezděčný detektiv Ota Fink – v civilu soustružník – doprovází po Vánocích roku 1960 jako učňovský dozor podnikové rekreanty na horskou chatu. Zájezdu se účastní i Marie Zvoníčková, jedna z jeho dávných femme fatale. A právě ta cestou při přesunech přeplněnými vlaky záhadně zmizí – což ale vyjde najevo až v horách. Znepokojený Ota se vydává po jejích stopách.

Během mrazivého předsilvestrovského putování mezi závějemi, trampy, hospodskými štamgasty a jinou, mnohem podezřelejší společností Ota postupně pochopí, že Marii, dnes vzornou soustružnici, dohnala pohnutá minulost holky z pasťáku.

Kdo je čahoun ve vaťáku a se španěláckou lodičkou na hlavě, kterého zahlédl na nádraží? Přinese pavouček umotaný z drátků Marii štěstí, nebo spíš smůlu? A jaké temné tajemství skrývá zapomenutá jeskyně v zasněžené rokli?

Vychází 5. 8.

Elrik z Melniboné

Slavný hrdina, který inspiroval Zaklínače, Elrik z Melniboné, zvaný Bílý obsahující tři romány (Elrik z Melniboné, Pevnost Perly, Na mořích osudu) a sbírku povídek Sudba Bílého vlka, doplnil předmluvou Neil Gaiman.

Vychází v září



Zpět na seznam článků