• Home
  • Blog
  • Co číst v září: 6 novinek, které vám rozjasní konec léta

Co číst v září: 6 novinek, které vám rozjasní konec léta

Pokud se cítíte smutní z konce léta, máme pro vás skvělou zprávu. V září totiž vydáme očekávané novinky, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti. Je libo legendární Elrik z Melniboné? Nebo snad pokračování kultovních Mudroprdů? Na kterou novinku se těšíte nejvíce? 

 

Připravila: Tereza Králová

 

Vraždy v lázních

Máme tady klasickou anglickou detektivku pro fanoušky Vražd v Midsomeru.

V severoanglickém Harrogate se každý rok koná oblíbený festival detektivní literatury. Tentokrát však jeho průběh naruší incident jako vystřižený z románů Agathy Christie – v městských lázních je nalezeno tělo slavného autora Damiana Penrose. Vrah spisovatele chladnokrevně uškrtil a beze stopy zmizel.

Jediný, kdo může záhadu objasnit, je vrchní inspektor Jim Oldroyd. Ten za pomoci svého týmu rychle zjišťuje, že Penrose byl možná populární u čtenářů, ale mezi kolegy spisovateli si nadělal řadu nepřátel kvůli sporům o honoráře, nařčení z plagiátorství a aférkám s jejich manželkami. Byl ovšem některý z jeho zahořklých rivalů schopen ho zabít?

 

Vychází 9. 9. 2024

Hon na krále démonů

Tento vášnivý retelling Červené karkulky by si neměly nechat ujít čtenářky romantasy bestsellerů Laury Thalassy.

Mladičká Elara po ničem netouží víc, než aby se mohla zúčastnit čarodějnického sletu. Jenže přesvědčit matku o tom, že už je na tyhle záležitosti dost stará, je takřka nemožný úkol. Teprve o svých pětadvacátých narozeninách Elara pochopí, že matka měla dobrý důvod držet ji dál od nejvyšší čarodějnice Stařeny, její babičky.

Elara vládne mocí, která je čarodějkám zapovězena. Za její použití hrozí v Čarozemi smrt, před níž dívku nemohou zachránit ani rodinné vazby. Elara se musí dát na útěk a vyhledat pomoc tam, kam by se nikdy dřív neodvážila – u nevypočitatelného krále démonů vládnoucího nebezpečné Temnozemi, který jediný ji může před Stařenou ochránit.

 

Vychází 16. 9. 2024

Stín smrti

Tato napínavá detektivka o hlubokých křivdách, promlčených zločinech a dobře střežených tajemstvích vám nedovolí přestat číst! 

Stačila neuvážená rána pěstí a pár falešných obvinění a historik Záviš Brieftrager byl přinucen vyměnit učitelský post na Karlově univerzitě za podřadnou práci ve firmě restaurující památky. Ani na výkopech u Dívčího Kamene ho však nečeká klid.

Nález staré lebky by ještě nemusel nic znamenat – pokud by nenásledovaly další ostatky, zjevně mladšího data. Mohou patřit zemědělci Antonínu Dvořákovi, jehož měli v padesátých letech z nedalekého Holubova odvézt v černé limuzíně příslušníci StB? Jak se v tom případě ale dostaly na hrad? A co jejich majitele spojuje s osudem středověkého šlechtice?

 

Vychází 17. 9. 2024

Krvavé stigma

Poté, co moře vyplaví tělo dobrovolnice z místní farnosti Veroniky Lloydové, začíná pro obyvatele přímořského města Weston-super-Mare noční můra. A stejně tak pro policejní inspektorku Louise Blackwellovou, která sem byla teprve nedávno přeložena.

Mrtvá má na těle řadu ran a dlaně propíchnuté ve zvrhlé nápodobě Ježíšových stigmat. Když je záhy v nedalekém kostele nalezen kněz zavražděný podobně odporným způsobem, Louise začíná být jasné, že stojí proti děsivému zabijákovi, který si své oběti nevybírá náhodně.

Tato temná krimi potěší příznivce thrillerů Chrise Cartera, Jussiho Adlera-Olsena a Bernarda Miniera.

 

Vychází 23 9. 2024

Elrik z Melniboné

Slavný hrdina, který inspiroval Zaklínače, Elrik z Melniboné, zvaný Bílý Vlk přichází. 

Moorcockova temná fantasy sága výrazně ovlivnila Warhammer i Zaklínače Andrzeje Sapkowského. První omnibus tvořený třemi romány (Elrik z Melniboné, Pevnost Perly, Na mořích osudu) a sbírkou povídek Sudba Bílého vlka bravurně přeložil Roman Tilcer a předmluvou doprovodil Neil Gaiman.

 

Vychází 30. 9. 2024

Mudroprdy 2

Jakub Hussar a Dan Špaček vás v další náloži kultovních Mudroprdů opět vezmou na dechberoucí cestu okolo světa, s ponorem do společnosti, historie, vědy i dalekého vesmíru.

Z těchto oblastí na vás číhají stovky ilustrovaných zajímavostí, překvapivých odhalení i pikantních faktů, to vše zabaleno do vyladěného grafického kabátku.

 

Vychází 30. 9. 2024



Zpět na seznam článků