• Home
  • Blog
  • 7 fantasy & sci-fi knih, které potřebujete na prázdniny

7 fantasy & sci-fi knih, které potřebujete na prázdniny

Léto je obdobím, kdy si můžeme dopřát trochu více času pro sebe a své oblíbené knihy. Co takhle si vzít lehátko, něco osvěžujícího k pití a ponořit se do světa fantasy a sci-fi? Přinášíme vám výběr sedmi fantastických knih, které by rozhodně neměly chybět ve vaší letní knihovničce. Připravte se na dobrodružství, která vás přenesou do světů, kde je možné úplně všechno.

 

Připravila: Tereza Králová

Ohař a liška

Tempest celý život toužila po dvou věcech: stát se Ohařem, elitním královským vojákem, a pomstít zavražděnou matku. Znamená to proniknout do nitra povstání měňavců, vedeném obávaným Šprýmařem. Právě jeho vyříznuté srdce by mohlo být pro Tempest cestou, jak naplnit svůj osud. Naneštěstí zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Třeba když se zamilují…

Romantická new adult fantasy Ohař a liška je prvním dílem série Rozvrácená království. Celosvětově úspěšná autorka Frost Kay důmyslně prohazuje zaběhnuté role a obrací naruby klasické zápletky. Můžete se těšit na fascinující a nečekané příběhy, které vás vtáhnou do světa plného dobrodružství.

V jámě lvové

V jámě lvové svede lidstvo rozhodující bitvu s brutálním nepřítelem. Domovský svět Korzárů je konečně lokalizován a do pohybu se dává nejdokonalejší mašinérie v lidských dějinách: armáda. Monumentální flotila mezihvězdných lodí míří do soustavy Nassau a to v doprovodu spřátelených Sépianů, kteří mají s likvidací Korzárů vlastní bohaté zkušenosti. Zdá se, že dosažení konečného vítězství je takřka na dosah.

​​Román V jámě lvové přináší napínavý příběh, sympatické postavy, nečekané zvraty a strhující vesmírné bitvy. S touto knihou završuje Jakub Mařík ohromující epickou sérii UTSS Salamis.

Severní den

Měla to být poslední výspa klidu a míru, třebaže sychravé klima ostrova Nordtag spíše napovídalo o opaku. Nikdo z uprchlíků netušil, že ostrov zahaluje smrtící tajemství.

Důmyslně propracovaný svět ostrova Nordtag plný tajuplných strojů a neznámých entit vás přiměje společně s hrdiny odkrývat fazety dávno zapomenutého tajemství a zároveň čelit pomalu se šířící zkáze.

Ondřej Blaho představuje epický sci-fi román Severní den, jehož chmurné atmosféře snadno podlehne každý milovník moderní fantastiky.

Zlatý pomeranč

Sympatické duo „starožitníků“ Kuba Nedomý & Dědek Čuchák se znovu zaplétá do neuvěřitelných lapálií. Osud jim totiž do rukou přihraje nevídaného robota, který se vyklubal ze zlaté koule o velikosti pomeranče.

Akční sci-fi Zlatý pomeranč od legendy žánru Ondřeje Neffa patří do oblíbeného cyklu Arkádie, přičemž postavami a prostředím volně navazuje na knihy Hvězda mého života, Ultimus, Hu! Povídky Dědka Čucháka a Ostrov nesmrtelných.

Kronika konce světa

Konec přišel tak rychle, že bylo po všem dřív, než někoho vůbec napadlo propadnout panice. Teď se posledních pár přeživších snaží ubránit před krvelačnými zombiemi. Ale jak už to tak bývá, největším nepřítelem člověka nejsou monstra, ale člověk samotný.

Shigor Birdman, autor románů Stará béčková legenda a Brutální béčkový masakr, po mnoha letech přepracoval původní text, a navíc ho doplnil zcela novým závěrem. Tahle apokalypsa vám vyrazí dech!

Čas krmení

Byl stvořen, aby zachránil lidstvo. Namísto toho jej však dovedl ke zkáze. Geneticky modifikovaný supervoják Mark Badluck putuje skrze monstry zničený svět vstříc odplatě… a aby umlčel výčitky vlastního svědomí.

Akční sci-fi Čas krmení vám představuje Tomáše Sekerku, novou krev na poli postapo literatury.

Kosti, pasti, slepice

Městský strážník Durham přijme místo pozorovatele u týmu profesionálních rabovačů hrobek, tzv. Kobkanýrů. Třebaže očekává neočekávané, realita jeho fantazii hravě předčí. O to víc, když první večer zjistí, že za jeho kariérní postup může pitomá přesmyčka. A teď ho čeká dobrodružství, v němž může přijít o život, pověst a možná i počestnost.

Jeffery Russell vás prostřednictvím feel good fantasy románu Kosti, pasti, slepice zavede do světa Kobkanýrů – týmu neortodoxních trpaslíků, pro které není žádná fuška moc velká ani moc malá a žádné doupě příliš dračí!

 

 



Zpět na seznam článků