• Home
  • Blog
  • Léto plné napětí: 7 nejlepších detektivek pro vaši dovolenou

Léto plné napětí: 7 nejlepších detektivek pro vaši dovolenou

Léto je tady a s ním přichází i čas na zasloužený odpočinek. S knihou v ruce a sluncem nad hlavou se můžete ponořit do příběhů plných napětí a nečekaných zvratů. Připravili jsme pro vás seznam sedmi nejlepších detektivek, které vás udrží v napětí až do poslední stránky. Připravte se na záhady, které vám nedovolí zvednout se z lehátka, dokud neodhalíte pravdu.

 

Připravila: Tereza Králová

 

Volání odnikud

Léto je v plném proudu a Ota Fink vyráží se svou partou trampských kamarádů do rozlehlých lesů u Holetína, do míst, kde dříve býval vojenský prostor. Krajina, o kterou se nikdo nestaral dvě desítky let, přímo vybízí k vandrování po všech opuštěných koutech. Dokud se ovšem uprostřed temných hvozdů nerozezní zapomenutý armádní telefon…

Kanadský žertík, nepravděpodobný omyl nebo volání ze záhrobí? Intuice ovšem Otovi napovídá, že existuje souvislost mezi zmizením manželky zdejšího plukovníka, (ne)zabezpečeným bunkrem v lesích a tajuplným vzkazem pro poručíka Smrčka. Teď jde jen o to stopy správně poskládat.

Případy bezděčného detektivka Oty Finka patří bezesporu ke zlatému fondu české detektivky.

Poslední sbohem

Fiona Murphyová zmizela na Boží hod v roce 1985. Rodina o ní dalších čtyřicet let neměla žádné informace. Její dcera Rebeka však náhle obdrží několik vzkazů, které vypadají, že jsou od její zmizelé matky. Obrátí se proto na Davida Rakera, aby jí pomohl zahnat stíny na duši a zodpověděl palčivé otázky, které jí pronásledují od dětství.

Britský spisovatel Tim Weaver dokáže vystavět detektivní zápletku jako nikdo jiný. Jeho romány s Davidem Rakerem se pravidelně umisťují na předních místech v žebříčcích bestsellerů.

Dokonalý hrob

Krimi thriller Dokonalý hrob znovu uvádí na scénu zvláštní agentku FBI Nikki Huntovou, silnou a inteligentní hrdinku, jejímž denním chlebem je lov těch nejbestiálnějších zločinců.

Nebýt smyku a náhodné autonehody, zmrzlá těla Dany Rhodesové a jejího syna Kellana by ve zasněžené strouze ležela ještě několik měsíců. Tento zdánlivě „jasný případ“ však Nikki Huntové nedává pokoje – jednoduše nevěří, že matka, která tak dlouho bojovala za to, aby získalaí syna do vlastní péče, by ho dokázala chladnokrevně zabít a pak sama spáchat sebevraždu.

Zhluboka se nadechněte a ponořte se do strhujícího thrilleru Dokonalý hrob americké spisovatelky Stacy Green, autorky bestselleru Dívky ve sněhu.

Jak se vaří netopýři

Josefína Divíšková si od řešení zločinů neodpočine ani na dovolené v Karlových varech. Lázeňská idylka končí s příjezdem Tvrdíkovy patnáctileté dcery Ludmily a nezničitelné tety Václavy. V luxusním hotelu se navíc objeví mrtvá zvířata, přiřítí se nekompromisní krajský hygienik Julius Šlem a nastalý chaos graduje smrtí provozní Ivety Lehké. 

Marie Rejfová se v knize Jak se vaří netopýři již poosmé vrací k Josefíně Divíškové, oblíbené hrdince humorných detektivek, která si umí poradit za každé situace, byť těmi nejdivočejšími způsoby.

Případ mrtvého lorda

V roce 1980 předvedl Vivian Carstairs na sídle Redmire Hall excelentní představení, při kterém nechal sám sebe zmizet ze zamčeného pokoje pod dohledem obecenstva. Nikdy nikdo nezjistil, v čem kouzlo spočívalo. O čtyřicet let později se pokusí Frederick Carstairs, současný lord Redmire, trik zopakovat před televizními kamerami. A zemře přitom. Desítka podezřelých a neproveditelný zločin jsou pro policii neblahou kombinací…

Nová hvězda anglické detektivky J. R. Ellis píše detektivní lahůdky (nejen) pro fanoušky oblíbeného televizního seriálu Vraždy v Midsomeru.

Půlnoc opět přichází

Aby Kate unikla peklu jménem truchlení, vydává se do nejzazšího koutu západního pobřeží Aljašky. Ani tady ale není v bezpečí před lidskou hamižností. A když jde o ruskou mafii, FBI a ukradené plutonium, můžete si být jisti, že nikdo nebude hrát podle pravidel.

Tuto severskou krimi z opravdového severu si nemůžete nechat ujít! Už po desáté nás Dana Stabenow zavádí na mrazivou Aljašku, do krajiny stejně nádherné jako smrtící.

Jeden mrtvý navíc

Legendární série historických detektivek s geniálním bratrem Cadfaelem pokračuje!

Počátkem léta roku 1138 dosáhla válka mezi králem Štěpánem a císařovnou Matyldou již svého druhého roku. Zatím se však nikdy nepřiblížila k Shrewsbury tolik jako nyní. Teď ale její hrozba visí nad hradem a městem jako stín smrti obchází předzvěst hromadného zabíjení. A sudbu má brzy naplnit poprava čtyřiadevadesáti povstalců.

Mírumilovný bratr Cadfael ani v nejmenším netuší, že poklid života, jaký si před mnoha lety sám zvolil, má brzy narušit vražda, zákeřná a odsouzeníhodná i v tak rozvrácených dobách.

 

 

 

 

 

 



Zpět na seznam článků